Wehkamp benut de kracht van post

Wehkamp gebruikte een opvallende direct mailing om moeilijk bereikbare klanten terug te winnen. De campagne ontstond in het PostLab van PostNL.

Wehkamp is een van de merken die het afgelopen jaar een PostLab-werksessie heeft gedaan. Irma Kootstra, Lead CRM Channels van Wehkamp, vertelt op de website van reclamevakblad Adformatie dat de PostLab-sessie vooral heeft bevestigd dat direct mail een krachtig middel is om klanten te bereiken en te (her-)activeren.

Kootstra: “We hadden onszelf als doel gesteld om voor december, de feestmaand, een activatie te ontwikkelen. Ons assortiment is heel breed, van een nieuw jurkje voor kerst tot een parfum om cadeau te geven onder de boom. (…) We wilden ons richten op klanten die inactief waren, met de bedoeling om ze weer bij ons te laten shoppen.”

Uit de PostLab-sessie ontstond een concreet plan voor een mailing met een adventskalender. Klanten die de mailing ontvingen werden uitgenodigd om elke dag een vakje te openen. Daarachter zat een speciale aanbieding of korting verborgen. ‘De adventskalender was een leuke manier om klanten die al een tijdje niet bij Wehkamp hadden besteld weer kennis te laten maken met ons’, vertelt Kootstra.

Om de resultaten te meten had het merk een testgroep en een controlegroep met elkaar vergeleken. ‘De testgroep ontving de mailing, de controlegroep niet. Vergeleken met de controlegroep zagen wij dat het aantal klanten dat zich bewogen heeft naar onze loyale klantsegmenten significant hoger was bij de testgroep.’

Lees het volledige verhaal op Adformatie.