‘Verkiezingspost vereist uiterste zorgvuldigheid’

Op 6 juni gaat Nederland naar de stembus voor de Europese verkiezingen. PostNL bezorgt de komende periode de verkiezingspost bij de kiesgerechtigden: ruim 12 miljoen stempassen en 6 miljoen kandidatenlijsten.

Maurice Unck, directeur Mail bij PostNL, benadrukt het belang van deze taak: “Verkiezingspost vereist uiterste zorgvuldigheid, vooral in een periode die al druk is. We hebben intensief samengewerkt met onze partners en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alles op tijd en goed verloopt. Elke stempas die wij bezorgen, draagt bij aan de stem van Nederland in Europa.”

De voorbereidingen voor deze logistieke operatie begonnen volgens PostNL maanden geleden. “In samenwerking met leveranciers en gemeenten zijn gedetailleerde planningen gemaakt om de stempassen en kandidatenlijsten tijdig te bezorgen. In dit proces houden we rekening met de specifieke behoeften van elke gemeente, zodat alle verkiezingspost binnen de vastgestelde periode wordt bezorgd.”

PostNL zegt er alles aan te doen om de verkiezingspost tijdig te bezorgen. “Een speciaal team houdt toezicht op de bezorging van de verkiezingspost. Dit team staat ook klaar om direct in te grijpen en samen te werken met gemeenten mocht er onverhoopt iets misgaan.”