Verkiezing favoriete kinderboeken

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury. Zij bepalen met elkaar welke boeken de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgen. Er kan nog tot woensdagochtend 17 mei worden gestemd: daarna vindt de feestelijke uitreiking plaats in Bibliotheek Rotterdam.

Tijdens de Kinderjury Stemweken stemden heel veel kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar. Dit heeft geleid tot een Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en een Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. De twee boeken, één in elke leeftijdscategorie, die de meeste stemmen krijgen in de Finale Stemweek winnen de Kinderjury.

De genomineerde kinderboeken

In de Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar staan de volgende boeken:

  • De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: De Tijdmachine van Thomas van Grinsven en Rutger Vink, met illustraties van Sabine van der Stadt (Kosmos)
  • De Gorgels en de laatste kans van Jochem Myjer, met illustraties van Rick de Haas (Leopold)
  • De Zoete Zusjes helpen de natuur van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter (Kosmos)

De Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar bestaat uit:

  • Gif in het dierenrijk van Mátyás Bittenbinder en Barend Last, met illustraties van Dagmar Heikens en János Bittenbinder (Fontaine Uitgevers)
  • Het leven van een Loser – Voltreffer van Jeff Kinney (De Fontein)
  • Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff)

De feestelijke uitreiking vindt woensdag 17 mei plaats in Bibliotheek Rotterdam. De bekendmaking is vanaf 11 uur live te volgen via de website van Kidsweek.