Vakjury bekroont papieren folder van Hema

De winnaars voor de ‘Beste Folder Awards’ 2024 zijn bekend! Dit jaar waren er drieëntwintig folderaars die kans maakten op een categorieprijs. De vakjury koos voor de papieren folder van Hema; overall winnaar in deze categorie werd, volgens de consumentenjury, Dirk.

In totaal zijn er volgens de organisatie tijdens de stemperiode ruim 86.000 beoordelingen gegeven door consumenten. “Tijdens de verkiezing beoordeelden consumenten zowel papieren als online folders op aspecten als aanbiedingen, opmaak en overzichtelijkheid. De genomineerde folder met het hoogste corrigeerde eindcijfer is de winnaar van de titel ‘Beste Folder Awards’ geworden binnen de betreffende categorie. In elke categorie wordt zowel een papieren folder als een online folder bekroond.”

Overall winnaar bij de papieren folders werd supermarktketen Dirk. Bij de online folders kwam Albert Heijn als beste uit de bus.

Er werden naast de consumentenprijzen ook twee vakprijzen uitgereikt: één aan een papieren folder en één aan een online folder. Deze vakprijzen staan los van de consumentenprijzen. Een deskundig jurypanel heeft genomineerden aangedragen, welke tijdens een juryoverleg besproken én beoordeeld zijn.

“Hier is, voor zowel papier als online, een top 3 en een winnaar uitgekomen. De vakjury award voor de papieren folder is naar HEMA gegaan. De overige genomineerden voor deze award waren Blokker en Jumbo. De vakjury bekroonde daarnaast Casa met een award voor de online folder. De andere kanshebbers voor deze award waren HEMA en Praxis.”