Vakantie checklist: fotoalbum test 2023

Goed om te weten voordat je op vakantie gaat: het onafhankelijke platform Tipsfotoalbummaken.nl heeft alvast 33 fotoalbumleveranciers vergeleken en op meer dan 170 testcriteria beoordeeld.

“Het is lastig om de vele fotoalbums en leveranciers met elkaar te vergelijken. Wij vergelijken fotoboeken al 14 jaar en ieder jaar lijkt het wel moeilijker te worden, schrijven de initiatiefnemers van Tipsfotoalbummaken.nl.

“Daarom maken wij ieder jaar een identiek fotoboek bij de bekendste fotoboek aanbieders van Nederland en België. Ieder boek bevat dezelfde foto’s en is waar mogelijk exact hetzelfde opgemaakt. Voor het vergelijken van fotoboeken gebruiken wij een testpanel. Zij scoren de fotoalbums op kwaliteit. Wij voeren de rest van de test uit en voegen alle resultaten samen. Daarmee krijg je de grootste onafhankelijke fotoalbum test van Nederland en België.”

De einduitslag van de test wordt voor meer dan 44% bepaald door de kwaliteit van een fotoboek, aldus de organisatie. Ook de prijs, de software, de service en de levertijd tellen mee.