Tip: elfde editie van CODA Paper Art

Alvast een tip van Print Pakt voor deze zomer: het CODA Museum in Apeldoorn brengt het werk van 22 papierkunstenaars uit binnen- en buitenland samen in de elfde editie van CODA Paper Art.

Papier vormt al decennialang een bron van inspiratie voor beeldend kunstenaars en vormgevers. “Zodra de kunstenaar het papier of karton oppakt en beschildert, betekent, vervormt of vouwt krijgt het nieuwe vormen; vormen die verhalen vertellen, ons raken, beroeren, aan het denken zetten, verbazen en verrassen door het monumentale en imposante of juist het tactiele en gedetailleerde van het kunstwerk.”

(beeld: CODA Museum Apeldoorn)

CODA Paper Art 2023 toont met een grote diversiteit aan werk – van collages en designobjecten tot mode, performance, kinetische kunst, sculpturen en videowerk – hoe het materiaal de hedendaagse kunstenaar inspireert. “Opvallend in deze editie van Paper Art is de voorkeur voor ongekleurd, neutraal papier en karton. Een aantal kunstenaars realiseerde speciaal voor deze editie van Paper Art nieuw werk.”

Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en de tentoonstelling (te zien van 11 juni tot en met 12 november 2023) op de website van het CODA Museum.