Stunt: buitenreclame gericht op honden

Bossen in Nederland waren onlangs het decor van de eerste reclameborden ter wereld speciaal voor honden. De borden prikkelen de zintuigen van de viervoeters. Een nieuw hondenbrokkenmerk introduceerde op deze manier haar nieuwe hondenvoer.

Consumenten worden dagelijks overladen met reclameboodschappen. Hondenbrokkenmerk Honderd ontwikkelde daarom een reclamebord gericht op honden. Het bord is diervriendelijk en qua formaat aangepast aan de viervoeter.

Het bord bevat speciale geurverspreiders die de geur van hondenbrokken afgeven. In het bord is tevens een luidspreker verwerkt die het geluid van een stille hondenfluit uitzendt. “Reclame gericht op de hond dus”.

(bron: Honderd)

‘Wereldprimeur’

Efthymios Constantinides, hoogleraar marketing, zegt: “Deze vorm van reclame, speciaal gericht op de hond, is een wereldprimeur. De diervriendelijke toepassing van sensorische stimulanten zoals geur en geluid, zijn een uiterst krachtig middel om de aandacht van honden (en daarmee hun baasjes) te trekken.”

De stunt bleef ook elders niet onopgemerkt: volgens Staatsbosbeheer mogen op dit moment dit soort reclame-uitingen niet geplaatst worden vanwege de huidige wet- en regelgeving.