Special ‘Duurzaamheid Papier & Karton’ in huis-aan-huisbladen

Het Informatiecentrum Papier & Karton lanceerde begin oktober in samenwerking met drukkerij Em. de Jong de Special Duurzaamheid Papier & Karton. Het katern van vier pagina’s was in meerdere edities van huis-aan-huisbladen door het hele land te vinden.

De special van vier pagina’s werd aangeboden aan huis-aan-huisbladen in Nederland, legt Papier & Karton uit, “zodat zij hun lezers kunnen informeren over de duurzame aspecten en voordelen van papier en karton.”

Fragment uit de 4 pagina’s tellende special

“De special opent met een artikel van neurowetenschapper Erik Scherder waarin hij uitlegt dat lezen en schrijven van papier heel belangrijk voor de breinontwikkeling van het kind is. Verder in het katern aandacht voor het feit dat papier en karton in een circulaire economie passen. En dat we in Nederland kampioen recycling zijn. Ons papier kan tot wel 25 keer worden gerecycled. Bijna 90% van ons nieuwe papier wordt gemaakt van oud papier. Dat maakt kranten nog duurzamer gezien het feit dat het van origine al gemaakt wordt van een hernieuwbare grondstof: hout uit gecertificeerde bossen.”

Het katern is ook te vinden op de website van Papier & Karton.