Samen kinderen stimuleren om boeken te lezen

CPNB en Besties slaan de handen ineen om samen nog meer kinderen en hun ouders/verzorgers op innovatieve manieren in aanraking te brengen met het lezen van boeken.

De speciale luisterkaarten van Besties zorgen ervoor dat kinderen van drie tot negen jaar op een veilige, verantwoorde en duurzame manier van een luisterverhaal kunnen genieten. Het werkt intuïtief en eenvoudig: je downloadt de gratis Besties-app, drukt het Bestie-karakter uit de luisterkaart, zet deze in elkaar en plaatst hem  – nadat je de app geopend hebt  – op de achterkant van je telefoon. Dankzij NFC-technologie worden de luisterverhalen vervolgens automatisch afgespeeld.

Speciale luisterkaarten van Besties

Door de taalontwikkeling te stimuleren en schermtijd te verkorten wil Besties de leesbehoefte van kinderen aanwakkeren. Dat sluit naadloos aan bij de missie van de CPNB, stelt directeur Eveline Aendekerk: “Het is inspirerend te ervaren hoeveel passie er bij de bedenkers van Besties zit om samen aan de slag te gaan en zich in te zetten om lees- en luisterplezier voor de jongere generaties te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat we de leeshonger bij onze campagnes hiermee extra kunnen aanwakkeren.”