Royal Mail zet Spice Girls op postzegels

Royal Mail brengt een set van 15 speciale postzegels uit ter ere van het 30-jarig jubileum van de Spice Girls. Met meer dan 100 miljoen wereldwijde verkochte platen in drie decennia en negen Britse nummer één singles zijn ze een van de meest succesvolle Britse bands in de muziekgeschiedenis.

Dit is de eerste keer dat Royal Mail een hele postzegeluitgifte opdraagt aan een vrouwelijke popgroep. Het is bovendien pas de zesde muziekgroep die in een speciale postzegeluitgave te zien is. Eerder waren dat The Beatles in 2007, Pink Floyd in 2016, Queen in 2020, The Rolling Stones in 2022 en Iron Maiden in 2023.

De set van tien postzegels bevat iconische afbeeldingen van groeps- en individuele liveoptredens van 1997 tot 2012. De set wordt compleet gemaakt door nog eens vijf postzegels in een miniatuurvel, met individuele afbeeldingen van de bandleden.

Een speciale ‘limited edition’ van de postzegels

De Spice Girls, opgericht in 1994, is de grootste vrouwelijke popgroep aller tijden, verklaart Royal Mail de keuze voor deze speciale postzegel-serie. “Emma, ​​Geri, Mel B, Melanie C en Victoria zijn ook bekend als Baby, Ginger, Scary, Sporty en Posh Spice. Ze veranderden met hun aanstekelijke popgeluid en ‘Girl Power!’ filosofie het gezicht van muziek. Ze inspireerden een generatie artiesten en fans.”

De postzegels en een reeks verzamelproducten zijn vanaf vandaag (5 januari) te reserveren op www.royalmail.com/spicegirls. Op 11 januari start de reguliere verkoop.