Prentenboek van het Jaar 2025

Rinus, van schrijversechtpaar Ingrid en Dieter Schubert, is alvast verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2025. Het prentenboek over neushoorn Rinus en zijn opa staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2025.

Het Prentenboek van het Jaar werd gekozen door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en docenten, legt het CPNB uit.

Dat comité schrijft over het nu geselecteerde prentenboek: “Rinus is een spannend en aandoenlijk verhaal over de kleine stoere neushoorn Rinus die zich onbesuisd in het ene avontuur na het andere stort. Maar als hij in de problemen komt, blijkt hij niet de enige held in dit verhaal. Een prentenboek over groot, wild en sterk willen zijn. Maar soms toch ook nog een beetje klein.”

Meer prentenboeken verkocht

Tijdens de campagne, begin volgend jaar, is Rinus voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in een unieke mini-editie. Het CPNB: “De afgelopen editie van De Nationale Voorleesdagen werden er meer prentenboeken verkocht tijdens de campagneperiode dan tijdens de edities daarvoor. Zo was de afzet van prentenboeken dit jaar 13% hoger dan vorig jaar tijdens de twee campagneweken.”

Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar meer mini-edities verkocht dan vorig jaar tijdens de campagne, aldus het CPNB. “Ook de Prentenboek van het Jaar-editie (met knuffel) en de reguliere editie gingen vaker over de toonbank.”