Platform voor duurzaam uitgeven

Brancheorganisaties GAU en MEVW lanceren een nieuw online platform. “We streven ernaar om uitgevers een centrale hub te bieden waar zij waardevolle informatie kunnen vinden over duurzaamheid in de uitgeefwereld.”

Het platform ‘Duurzaampubliceren.nl’ is door GAU (Groep Algemene Uitgevers) en MEVW (Media voor Educatie Vak en Wetenschap) ontworpen als een betrouwbare bron van kennis en inspiratie voor uitgevers die willen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Het initiatief is geïnspireerd op The Greener Publishing Guide van hun Australische collega’s van de Australian Publishers Association. “We hopen met ons platform een omgeving te bieden waar alle informatie die is verspreid op het web, op één centrale plek is te vinden. Waardoor uitgevers een waardevol startpunt hebben voor hun duurzaamheidsreis.”

“Op onze website vind je een uitgebreide verzameling van artikelen en gidsen die specifiek gericht zijn op duurzaam uitgeven. Of je nu een grote uitgeverij bent die al stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid, of een kleinere uitgeverij die net begint met het verkennen van duurzame opties, wij bieden relevante informatie voor alle niveaus”, aldus de brancheorganisaties.

Transformatie van de hele uitgeefindustrie

Het platform omvat onderwerpen zoals milieuvriendelijke productieprocessen, duurzaam papiergebruik, energie-efficiëntie, circulaire bedrijfsmodellen, recycling en hergebruik, ethische distributiepraktijken en nog veel meer. “Door uitgevers bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, streven we ernaar om de hele uitgeefindustrie te transformeren.”

Naast de uitgebreide informatiebronnen biedt het platform ook een interactieve community op duurzaampubliceren.nl. Hier kunnen uitgevers in contact komen met gelijkgestemde professionals, kennis en ervaringen delen, vragen stellen en discussiëren over duurzame initiatieven.