Libelle viert 90 jaar

Het grootste vrouwenblad van Nederland, Libelle, viert het 90-jarig bestaan met een dubbeldikke jubileumeditie.

In de speciale editie, die vanaf woensdag 10 april te koop is, is het ook volop feest, aldus de makers. “Nederlandse topontwerpers Jan Taminiau, Claes Iversen en Ronald van der Kemp ontwierpen speciaal voor Libelle breipatronen. Lezeressen vertellen hoe hun lijfblad zorgde voor een belangrijke verandering in hun leven. En in dit nummer komen veel inspirerende vrouwen met een uitgesproken mening aan het woord, zoals Fidan Ekiz, Angela de Jong en Simone Weimans.”

De dubbeldikke jubileumeditie

De jubileumuitgave van het magazine bevat bovendien een exclusief interview met koningin Máxima. Zij benadrukt daarin het belang van financiële onafhankelijkheid van vrouwen. “Weten dat je jezelf financieel kunt redden, geeft rust en de mogelijkheid om zo nodig van koers te veranderen”.

Covers van Libelle uit het archief

Niet in het jubileumnummer maar absoluut de moeite waard om te checken, is de online tijdreis door de archieven van Libelle. “In onze tijdmachine ontdek je welke bijzondere mijlpalen en memorabele gebeurtenissen in jouw geboortejaar plaatsvonden, welke beroemdheden even oud zijn als jij en welke Libelle-cover er in dat jaar verscheen. Of neem een kijkje in het jaar dat je 10 was, of 38 of 51!”