Lente in de bol met bloemrijke postzegels

Om het 75-jarig jubileum van de Keukenhof te vieren, geeft PostNL deze lente een postzegelvel uit met bloemrijke zegels – in de vorm van bloemblaadjes.

Op 1 maart, het begin van de meteorologische lente, werd in 1949 besloten een bloemententoonstelling te organiseren. Zo ontstond het idee voor Keukenhof. Sandra Bechtholt, directeur van de Keukenhof vertelt: “Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling en tal van andere activiteiten.”

In het park worden miljoenen foto’s geschoten voor sociale media. “Maar een ansichtkaart blijft iets moois om mensen te verbinden. Zo’n handgeschreven groet vanuit Keukenhof is geliefd bij de internationale bezoeker. En dit voorjaar zeker met deze jubileumpostzegel.”

Het ontwerp van het postzegelvel is van de hand van grafisch ontwerper Maud van Rossum uit Amsterdam. Op de postzegels liet zij het gevarieerde bloemenaanbod terugkeren. Ze koos voor een oranjerode tulp, een blauwpaarse iris en een gele narcis.

Elke postzegel van het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ kreeg dezelfde bijzondere vorm. Namelijk een gestileerd bloemblaadje met een driehoekige basis onder een cirkelvorm met kartels. De verschillende bloemen zijn zo groot mogelijk afgebeeld tegen een witte achtergrond. De rangschikking van de postzegels op het postzegelvel verwijst naar de vorm van een bloem met 6 blaadjes.