Jubileumalbum en postzegels voor jarige Donald Duck

Je ziet het niet aan hem, maar Donald Duck is al 90 jaar! Ter gelegenheid van deze verjaardag verschijnt een jubileumalbum en brengt PostNL speciale postzegels uit.

“Sinds 1934 heeft Donald Duck heel wat bijzondere en vreemde vogels om zich heen verzameld”, schrijft uitgever Sanoma. “Vooral in de strips in het Nederlandse Donald Duck weekblad kreeg de eigenwijze eend er steeds meer familie, vrienden maar ook vijanden bij. Geniet in het jubileumalbum van alle spannende en grappige avonturen die Donald met hen beleeft.”

Het jubileumalbum

PostNL gaf op 10 juni 2024 de persoonlijke postzegels ‘Donald Duck 90 jaar’ uit, ter gelegenheid van de verjaardag van Donald Duck. “Op elk van de 5 postzegels is een ander portret van Donald Duck te zien, met steeds een andere gezichtsuitdrukking. Op de velrand staat een collage van tekeningen van typische situaties waarin de eeuwige pechvogel Donald Duck altijd terechtkomt.”

Postzegelvel van PostNL met de jubilerende Donald Duck

Tegelijk met het postzegelvel ‘Donald Duck 90 jaar’ bracht PostNL een Donald Duck-postzegel met 24-karaats goud uit, in een oplage van 1.000 stuks. PostNL leverde de postzegel met goud, inclusief een speciaal bewaardoosje met certificaat van echtheid, voor € 50,00. Deze zegel is inmiddels niet meer via PostNL verkrijgbaar.

De gouden Donald Duck-postzegel is al uitverkocht bij PostNL