Inschrijven voor verpakkingswedstrijd De Gouden Noot 2024

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën; voor alle inzendingen is de over-all innovativiteit van doorslaggevend belang.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de verpakkingswedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events. “Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen”, aldus de organisatie.

De Gouden Noot, hoofdprijs van de verpakkingswedstrijd

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. In de eerste jureringsronde, mei 2024, worden uit de maximaal veertig inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.

In de tweede juryronde, september 2024, presenteren de finalisten hun inzending ten overstaan van de gehele jury. Vervolgens beslist de jury welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

De prijsuitreiking van de 32ste editie van de de Gouden Noot zal plaatsvinden op 10 oktober 2024 in de A’DAM Tower. Tijdens deze avond reikt Francesca Vanthielen De Gouden Noot met zijn runners up uit.

De inschrijving voor De Gouden Noot 2024 is geopend en aanmelden kan tot vrijdag 3 mei 2024 (of tot het maximum van 40 deelnemers is gehaald).