Hyperlokaal adverteren in huis-aan-huiskranten

Steeds meer nationale adverteerders ontdekken hyperlokaal adverteren in huis-aan-huiskranten, aldus Bart de Vries, managing director van HYPR. “Een massabereik met een lokaal karakter.”

HYPR is een centrale verkooporganisatie voor de huis-aan-huiskranten en lokale nieuwssites in Nederland. Bart de Vries legt bij vakblad Adformatie uit: “Als one-stop-shop biedt HYPR adverteerders met één telefoontje toegang tot 562 titels van huis-aan-huiskranten met een totale oplage van 13 miljoen en 762 lokale nieuwssites. Adverteerders kunnen via die lokale media niet alleen een breed massapubliek bereiken, maar ook selecties draaien op specifieke doelgroepen.”

Hyperlokaal adverteren in huis-aan-huiskranten van Rodi (beeld: Rodi)

“We zien dat meer adverteerders lokale media inschakelen. Daar zitten grote merken bij; nationale adverteerders”, vertelt De Vries. Hij geeft een voorbeeld. “Niet voor niks heeft Albert Heijn onlangs een campagne via HYPR ingekocht in bijna alle huis-aan-huiskranten. In die advertentie wijst Albert Heijn consumenten op de mogelijkheid om de Bonusfolder via WhatsApp te ontvangen. De grootste adverteerder van Nederland ziet dus ook de waarde in van huis-aan-huiskranten.”

Lees het hele artikel op Adformatie.nl