Gratis kinderboek van Odido: ‘Het Telefoonboekje’

Telecomprovider Odido komt met het gratis ‘Telefoonboekje’ om scholieren te stimuleren meer boeken te lezen en hun telefoon vaker weg te leggen. Het verhaal komt van de succesvolle kinderboekenschrijver Marjon Hoffman, onder andere bekend van de populaire reeks ‘De Regels van Floor’.

De leestijd van kinderen op de basisschool neemt drastisch af naarmate ze ouder worden, blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd neemt de schermtijd toe. Daarom ontwikkelde Odido speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 het eerste leesboek in de vorm van een telefoon.

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een smartphone. En deze is al ruim vóór de brugklas niet meer weg te denken uit hun leven. Met het stijgen van de schermtijd daalt ook de leesvaardigheid en leestijd. Van de zevenjarigen leest 68% vrijwel dagelijks buiten schooltijd een boek. Aan het eind van de basisschool is dat met de helft gedaald (naar 35%).

(beeldmateriaal: Odido)

Odido wil met ‘Het Telefoonboekje’ basisschoolleerlingen stimuleren hun smartphone af en toe weg te leggen en in te wisselen voor een boek. Het verhaal van succesvol kinderboekenschrijver Marjon Hoffman richt zich op een groep vrienden in de brugklas en volgt hun WhatsApp-gesprekken.

Hoffman vertelt aan CPNB: “Ik heb het verhaal voor ‘Het Telefoonboekje’ geschreven, zoals ik altijd voor mijn doelgroep schrijf. Realistisch, maar wel doorspekt met humor omdat dit een manier is om kinderen aan het lezen te krijgen. Door de tekst in de vorm van appjes te gieten en het boekje het gevoel heeft van een smartphone hoop ik dat de kinderen het zo leuk vinden om te lezen, dat ze hun echte smartphone even laten liggen.”

Het Telefoonboekje is via de website odido.nl/hettelefoonboekje gratis aan te vragen door basisscholen in Nederland.

(beeldmateriaal: Odido)