Esprix voor cover met braille

Als eerste Nederlandse publieksmagazine maakte Runner’s World vorig jaar een cover voorzien van braille. En dat bleef niet onopgemerkt: de cover is bekroond met de Esprix, een prestigieuze award voor creatieve (marketing)campagnes.

In 2022 stond nummer 9 van Runner’s World helemaal in het teken van Running Blind: hardlopen met een visuele beperking. Om extra aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp kozen de makers voor een bijzondere cover met braille: “Een primeur in Nederland.”

De speciale editie van Runner’s World

“Door een speciaal drukproces zijn de letters van de coverteksten voelbaar. Ook het lettertype wijkt af van wat je gewend bent van Runner’s World: het is speciaal ontwikkeld voor slechtzienden. In het magazine lees je een aantal verhalen over blinde en slechtziende lopers, die zich niet laten tegenhouden door hun beperking. Ook deze verhalen zijn gedrukt in het speciale lettertype.”

De speciale editie van Runner’s World kon ook op waardering van de Esprix-jury rekenen en ontving een award in de categorie ‘Business for good’.