De 89ste editie van hét jaarlijkse feest van het boek

Sinds 1932 is de Boekenweek hét jaarlijkse feest van het boek dat gevierd wordt in en met boekhandels, uitgeverijen, auteurs, bibliotheken en de media. De 89e editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met 24 maart 2024 en heeft als thema ‘Bij ons in de familie’.

Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

De familie Chabot schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking. De thema-uitgave is dit jaar een poëziebundel van Bart Chabot. In Ooievaarsblues verzamelt hij zijn mooiste poëzie over het familieleven. Met twee nieuwe gedichten: ‘Metaalmoeheid’ en ‘Black Cadillac’.

Feest in de boekhandel tijdens de Boekenweek

Het Boekenweekgeschenk krijgen lezers tijdens de Boekenweek bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. De thema-uitgave ligt voor € 5 in de winkel. Er zal ook een Friese editie van het Boekenweekgeschenk verschijnen.