Collector’s item: André Hazes bankbiljet

Waardedrukkerij Joh. Enschedé brengt met het André Hazes bankbiljet een nieuwe collector’s item op de markt. Het biljet is verkrijgbaar in drie ‘exclusieve limited edition’ uitvoeringen en is voorzien van interactieve elementen.

Naast het blauwe biljet dat fans kunnen kopen voor 20 euro, zijn er ook meer exclusieve uitvoeringen in goud. Die zijn bijvoorbeeld leverbaar in een zwarte bewaardoos (beperkte oplage van 900 exemplaren, à 1.490 euro). Maar er is ook een gouden box à 2.990 euro (slechts 100 exemplaren beschikbaar).

Collector’s item in gouden box

Bij het collector’s item hoort ook een speciale augmented reality app. Deze Hazes app wordt geactiveerd door het unieke serienummer op het bankbiljet te scannen. Dit geeft direct toegang tot exclusieve beelden en de kans om in augmented reality met André op de foto te gaan.

Het André Hazes biljet in blauwe uitvoering

Bovendien kunnen fans meezingen. De makers leggen uit: “Fan of niet, iedereen kan ‘bloed, zweet en tranen’ uit volle borst meezingen. We nodigen je dan ook uit om dit nog één keer met zoveel passie als dat je kan mee te zingen! Door middel van augmented reality geven we iedereen de iconische Hazes look; een zonnebril, een zwart hoedje en een blinkende gouden ketting. Verstuur jouw inzending en maak onderdeel uit van een interactief kunstwerk. Daarin krijgt iedereen die Hazes meedraagt in zijn hart een plaatsje.”