Bestseller vestigt verkooprecord

Het achtste (en laatste) deel in de populaire Zeven Zussen-reeks van schrijfster Lucinda Riley vestigde vorige week een verkooprecord. Er gingen donderdag zo’n 100.000 exemplaren van ‘Atlas – Het Verhaal Van Pa Salt‘ over de toonbank. Dat was sinds 2007 niet meer voorgekomen.

In De Telegraaf stelt een woordvoerder van het CPNB dat de laatste keer dat deze mijlpaal binnen één dag werd behaald in 2007 was, toen het laatste deel van Harry Potter uitkwam: De Relieken Van De Dood. “Het is wel zeker dat er sindsdien geen ander boek meer is geweest dat dit teweegbracht.” De uitgever liet al 350.000 exemplaren drukken en kondigde direct een tweede oplage aan.

Deel 8 van de Zeven Zussen-reeks

Terwijl het laatste deel van de Zeven zussen-serie een verkooprecord vestigde, werden vier andere delen – Parel, Maan, Zon en De zevende zus – door het CPNB bekroond met een Gouden Boek. “Van elk van de vier boeken werden sinds het verschijnen meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de officiële gouden status. Daarmee hebben alle zeven boeken uit de Zeven zussen-serie een gouden status, het eerste deel ontving daarbovenop al diamant.”

Vier delen uit de Zeven Zussen-reeks met Goud bekroond

Lucinda Riley (1965 – 2021) is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Wereldwijd werden er al meer dan vijftig miljoen exemplaren van haar romans verkocht, waarvan ruim vijf miljoen in Nederland en België.