Awards voor kartonnen verpakkingen

Het luxueuze, bolvormige doosje van de Spaanse Alzamora Group voor schoonheidsmerk GERnétic werd eind september bekroond met de Europese titel Carton of the Year.

Elk jaar organiseren Pro Carton – de Europese vereniging van kartonfabrikanten – en de European Carton Makers Association (ECMA) de European Carton Excellence Award. Alle inzendingen worden door een vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder grafisch en structureel ontwerp, productietechnieken, kostenefficiëntie, ecologie, duurzaamheid, innovatie, veiligheid en gebruiksgemak.

Carton of the Year 2023

De Carton of the Year-winnaar van dit jaar combineerde volgens de jury “hoogwaardige luxe met een uniek en structureel ontwerp. Alzamora Group heeft de elegante GERnétic- verpakkingsoplossing vakkundig vervaardigd uit één stuk karton. Het beschermt het product niet alleen, maar presenteert het ook als een mooi cadeau.”

De jury schrijft verder: “GERnétic is een vakkundig ontworpen verpakking: er is veel vaardigheid vereist om uit slechts één stuk karton een driedimensionale bolvorm te creëren, zonder het gebruik van lijm. Dit is de perfecte demonstratie van hoe je ongelooflijke resultaten kunt bereiken met karton.”

Kijk voor meer winnende verpakkingsontwerpen op de website van Pro Carton