Allereerste Dag van de Lezer

De online lezerscommunity Hebban bestaat tien jaar. Dat wordt op 29 mei gevierd met de allereerste ‘Dag van de Lezer’.

De jubileumtiendaagse van Hebban start op 20 mei met de bekendmaking van de winnaar van de Hebban Thrillerprijs. Op 26 mei maakt de boekensite voor de zevende maal de duizend mooiste boeken aller tijden bekend: de Hebban 1000. De festiviteiten culmineren in de eerste landelijke Dag van de Lezer, exact tien jaar na de oprichting op woensdag 29 mei.

De allereerste Dag van de Lezer

Hebban-hoofdredacteur en oprichter Sander Verheijen vertelt op de website van het CPNB: “Lezerscommunity Hebban.nl bestaat tien jaar en de cijfers liegen er niet om. Dagelijks krijgen we reacties van lezers dat ze door Hebban niet alleen méér zijn gaan lezen, maar ook dat zij hun leeshorizon hebben verbreed. Inspirerende content helpt om lezers nieuwe boeken, nieuwe auteurs en zelfs nieuwe genres te laten ontdekken. Dat we er steeds in slagen samen meer én leuker te lezen, is voor ons team en alle actieve lezers op het platform het allergrootste compliment.”

Een nieuwe Hebban App

Achter de schermen werkt Hebban aan een gloednieuwe app. Die moet een geheel nieuwe ervaring geven aan het gebruik van Hebban als persoonlijke boekendatabase. “Zo kun je met de nieuwe app deelnemen aan reading challenges en leesuitdagingen en deze ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met je collega’s, vriendenclub of familie. Kies voor een gewenst aantal pagina’s per week, een aantal leesminuten per dag of gewoon een vast aantal boeken.” De nieuwe app wordt binnenkort in de stores van Apple en Google Play verwacht.