ABN Amro brengt speciale postzegel uit

Een speciale postzegel, getiteld ‘Never ever nimmer nooit‘, is onderdeel van een campagne van ABN Amro tegen bankpasfraude.

Bijna één op de acht Nederlanders weet niet dat een bank nooit zal vragen om hun betaalpas per post te versturen. Dit blijkt uit het onderzoek “Hoe durf je het te vragen?!” van Ipsos I&O in opdracht van ABN Amro.

De bank wil mensen bewuster maken van de manieren waarop oplichters te werk gaan. “Op die manier kunnen mensen zich beter wapenen tegen de tactieken van oplichters. Om mensen er op één van de laatst mogelijke momenten aan te helpen herinneren dat ze hun betaalpas nooit moeten opsturen, brengt ABN Amro een speciale postzegel uit.”

De postzegel, getiteld ‘Never ever nimmer nooit’, is van de Franse straatkunstenaar Astro. “Het is bedoeld als illusie, spelend met onze bestaande kennis van wat vertrouwd is. De kunstenaar gebruikt licht en kleurverschil om je te laten te geloven dat je in een tunnel bent. Dit is vergelijkbaar met hoe oplichters te werk gaan. Zij creëren communicatie die lijkt op wat vertrouwde partijen zoals banken versturen. In feite doen ze dit om je te misleiden.”

In samenwerking met het STRAAT Museum voor straatkunst en graffiti ontwikkelde ABN AMRO de postzegel om te voorkomen dat je in de tunnel van misleiding valt.